De Amerikaanse regering gaat nieuwe regels invoeren om de CO2-uitstoot tegen 2030 met eenderde te reduceren, zo melden Amerikaanse media.

Op vraag van president Barack Obama zal het Amerikaanse Milieubeschermingsagentschap EPA een plan voorstellen. Daarin staat onder meer dat kerncentrales tegen 2030 30 procent minder CO2 uitstoten dan in 2005. De nieuwe regels zouden volgend jaar ingaan.

Volgens de New York Times is de nieuwe reglementering een van de beste pogingen van de Amerikaanse regering om de klimaatverandering tegen te gaan. Alle staten zullen apart kunnen beslissen hoe ze de doelstellingen kunnen behalen. Obama liet weten dat hij geen goedkeuring nodig heeft van het Congres, maar verwacht wordt toch dat de nieuwe regels zowel politiek als in de rechtbank aangevallen zullen worden. (Belga/AVE)

De Amerikaanse regering gaat nieuwe regels invoeren om de CO2-uitstoot tegen 2030 met eenderde te reduceren, zo melden Amerikaanse media.Op vraag van president Barack Obama zal het Amerikaanse Milieubeschermingsagentschap EPA een plan voorstellen. Daarin staat onder meer dat kerncentrales tegen 2030 30 procent minder CO2 uitstoten dan in 2005. De nieuwe regels zouden volgend jaar ingaan. Volgens de New York Times is de nieuwe reglementering een van de beste pogingen van de Amerikaanse regering om de klimaatverandering tegen te gaan. Alle staten zullen apart kunnen beslissen hoe ze de doelstellingen kunnen behalen. Obama liet weten dat hij geen goedkeuring nodig heeft van het Congres, maar verwacht wordt toch dat de nieuwe regels zowel politiek als in de rechtbank aangevallen zullen worden. (Belga/AVE)