De strijd tegen de klimaatsverandering wordt een belangrijk thema in Obama's tweede ambtstermijn. Zo wil hij onder meer de uitstoot van koolstofdioxide drastisch verminderen, liet het Witte Huis weten.

Obama zal de Dienst voor Milieubescherming (EPA) opdracht geven nieuwe normen uit te werken om de vervuiling met koolstofdioxide (CO2) tegen 2030 met drie miljard kubieke ton te verminderen. Hij zal onder andere ook projecten voor hernieuwbare energie zoals zonnepanelen en windmolens op federaal land toestaan.

Bilaterale initiatieven met China en India

De president zal tot meer internationale inspanningen voor strijd tegen klimaatsveranderingen oproepen, zoals bilaterale initiatieven met China en India. Hij zal proberen een einde te stellen aan de Amerikaanse steun voor de meeste nieuwe kolencentrales en oproepen tot vrijhandelsinitiatieven voor milieuvriendelijke goederen en diensten.

Obama zal maatregelen eisen om de effecten van klimaatsverandering, zoals extreem weer, te milderen, door bijvoorbeeld normen bij overstromingen te wijzigen alsmede boeren te helpen beter om te gaan met de dreiging die uitgaat van droogte en branden.

De vraag is hoe de Republikeinen op het verhaal van Obama zullen reageren. (Belga/AVE)

De strijd tegen de klimaatsverandering wordt een belangrijk thema in Obama's tweede ambtstermijn. Zo wil hij onder meer de uitstoot van koolstofdioxide drastisch verminderen, liet het Witte Huis weten. Obama zal de Dienst voor Milieubescherming (EPA) opdracht geven nieuwe normen uit te werken om de vervuiling met koolstofdioxide (CO2) tegen 2030 met drie miljard kubieke ton te verminderen. Hij zal onder andere ook projecten voor hernieuwbare energie zoals zonnepanelen en windmolens op federaal land toestaan. Bilaterale initiatieven met China en IndiaDe president zal tot meer internationale inspanningen voor strijd tegen klimaatsveranderingen oproepen, zoals bilaterale initiatieven met China en India. Hij zal proberen een einde te stellen aan de Amerikaanse steun voor de meeste nieuwe kolencentrales en oproepen tot vrijhandelsinitiatieven voor milieuvriendelijke goederen en diensten. Obama zal maatregelen eisen om de effecten van klimaatsverandering, zoals extreem weer, te milderen, door bijvoorbeeld normen bij overstromingen te wijzigen alsmede boeren te helpen beter om te gaan met de dreiging die uitgaat van droogte en branden. De vraag is hoe de Republikeinen op het verhaal van Obama zullen reageren. (Belga/AVE)