Dat staat te lezen op de website van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken.

Code oranje wordt afgekondigd door het KMI. Deze code betekent dat er verspreid kans is op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of hevige rukwinden kunnen vrij grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. Er is ook kans op vallende takken.

Tips

Het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken doet volgende aanbevelingen: Zet de wagen indien mogelijk in de garage en vermijd te parkeren onder bomen. Probeer tuinmeubilair binnen te zetten of af te dekken. Blijf binnen op het moment van het onweer. Als u schade heeft, neem foto's van de schade, met het oog op het verzekeringsdossier. Hebt u dringend de hulpdiensten nodig, bel dan 112. Mogelijk moet u geduld oefenen.

'Alle oproepen worden verwerkt, maar door het grote aantal oproepen kan de wachttijd bij de brandweer, de Civiele Bescherming en de Hulpcentra 112/100 oplopen', zegt Peter Mertens, woordvoerder van het Crisiscentrum. 'Om overbelasting tegen te gaan vragen we om voor dringende meldingen slechts éénmaal het noodnummer te bellen en aan de lijn te blijven in plaats van opnieuw te proberen als het niet meteen lukt. Dit laat toe om alle oproepen optimaal aan te nemen en te verwerken.' (Belga/KVDA)

Dat staat te lezen op de website van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken.Code oranje wordt afgekondigd door het KMI. Deze code betekent dat er verspreid kans is op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of hevige rukwinden kunnen vrij grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. Er is ook kans op vallende takken. Tips Het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken doet volgende aanbevelingen: Zet de wagen indien mogelijk in de garage en vermijd te parkeren onder bomen. Probeer tuinmeubilair binnen te zetten of af te dekken. Blijf binnen op het moment van het onweer. Als u schade heeft, neem foto's van de schade, met het oog op het verzekeringsdossier. Hebt u dringend de hulpdiensten nodig, bel dan 112. Mogelijk moet u geduld oefenen. 'Alle oproepen worden verwerkt, maar door het grote aantal oproepen kan de wachttijd bij de brandweer, de Civiele Bescherming en de Hulpcentra 112/100 oplopen', zegt Peter Mertens, woordvoerder van het Crisiscentrum. 'Om overbelasting tegen te gaan vragen we om voor dringende meldingen slechts éénmaal het noodnummer te bellen en aan de lijn te blijven in plaats van opnieuw te proberen als het niet meteen lukt. Dit laat toe om alle oproepen optimaal aan te nemen en te verwerken.' (Belga/KVDA)