De Amerikaanse regering heeft nieuwe zones in de Golf van Mexico toegewezen voor oliewinning. De geselecteerde bedrijven, waaronder Statoil en Shell, hebben biedingen gedaan voor in totaal 1,7 miljard dollar om de boorrechten te verkrijgen, zo hebben de Amerikaanse autoriteiten meegedeeld.

Milieubeschermingsorganisaties hebben geprobeerd de toewijzingen tegen te houden. Ze dienden dinsdag nog een klacht in tegen de maatregel die volgens hen het ecosysteem, dat al werd aangetast door de olieramp, nog meer in gevaar brengt.

Levens in gevaar

"De regering speelt met de Golf van Mexico door nog meer oliewinning op zee toe te laten, in plaats van te investeren in milieuvriendelijke energie die banen creëert, zonder levens in gevaar te brengen", luidt het bij de organisaties.

De administratie van president Barack Obama verzekert dat ze een nauwgezette analyse heeft uitgevoerd van de gevolgen van de olieramp van 2010 alvorens de concessies aan te bieden en dat ze passen in een plan om de nationale productie te verhogen.

De regering schat dat de bedrijven tussen 800 miljoen en 1,6 miljard vaten olie en 85 kubieke meter aardgas zullen kunnen produceren. (Belga/TE)

De Amerikaanse regering heeft nieuwe zones in de Golf van Mexico toegewezen voor oliewinning. De geselecteerde bedrijven, waaronder Statoil en Shell, hebben biedingen gedaan voor in totaal 1,7 miljard dollar om de boorrechten te verkrijgen, zo hebben de Amerikaanse autoriteiten meegedeeld. Milieubeschermingsorganisaties hebben geprobeerd de toewijzingen tegen te houden. Ze dienden dinsdag nog een klacht in tegen de maatregel die volgens hen het ecosysteem, dat al werd aangetast door de olieramp, nog meer in gevaar brengt. Levens in gevaar "De regering speelt met de Golf van Mexico door nog meer oliewinning op zee toe te laten, in plaats van te investeren in milieuvriendelijke energie die banen creëert, zonder levens in gevaar te brengen", luidt het bij de organisaties. De administratie van president Barack Obama verzekert dat ze een nauwgezette analyse heeft uitgevoerd van de gevolgen van de olieramp van 2010 alvorens de concessies aan te bieden en dat ze passen in een plan om de nationale productie te verhogen. De regering schat dat de bedrijven tussen 800 miljoen en 1,6 miljard vaten olie en 85 kubieke meter aardgas zullen kunnen produceren. (Belga/TE)