Helen zal in de loop van de dag aan land gaan in de deelstaat Andhra Pradesh. De cycloon zal windsnelheden tot 120 km/u, zware neerslag en tot anderhalve meter hoge golven meebrengen.

Evacuaties

De meteorologische diensten meldden dat 'hutten en rieten daken zwaar beschadigd kunnen worden en dat ook stroomleidingen en wegen beschadigingen kunnen oplopen door ontwortelde bomen'.

Donderdag trok een twintigtal reddingsteams naar de regio die door de wervelwind getroffen zou kunnen worden. 'We willen dat er geen enkel slachtoffer valt, dat is ons hoofddoel. Duizenden mensen werden al geëvacueerd en er worden voedsel- en watervoorraden aangelegd', klinkt het.

Doden

Pas een maand geleden werd het oosten van India al zwaar getroffen door de cycloon Phailin, die aan 27 mensen het leven kostte en tienduizenden woningen vernielde.

Toen werden windsnelheden tot 200 kilometer per uur gemeten. In 1999 stierven in de deelstaat Orissa meer dan 8.000 mensen na de doortocht van een cycloon.

Helen zal in de loop van de dag aan land gaan in de deelstaat Andhra Pradesh. De cycloon zal windsnelheden tot 120 km/u, zware neerslag en tot anderhalve meter hoge golven meebrengen.EvacuatiesDe meteorologische diensten meldden dat 'hutten en rieten daken zwaar beschadigd kunnen worden en dat ook stroomleidingen en wegen beschadigingen kunnen oplopen door ontwortelde bomen'. Donderdag trok een twintigtal reddingsteams naar de regio die door de wervelwind getroffen zou kunnen worden. 'We willen dat er geen enkel slachtoffer valt, dat is ons hoofddoel. Duizenden mensen werden al geëvacueerd en er worden voedsel- en watervoorraden aangelegd', klinkt het. DodenPas een maand geleden werd het oosten van India al zwaar getroffen door de cycloon Phailin, die aan 27 mensen het leven kostte en tienduizenden woningen vernielde.Toen werden windsnelheden tot 200 kilometer per uur gemeten. In 1999 stierven in de deelstaat Orissa meer dan 8.000 mensen na de doortocht van een cycloon.