Vandaag en morgen schommelen de maxima rond de 18 graden in het centrum van het land. Het wordt eerst wisselvallig met buien maar daarna kan de zon doorbreken.

Het KMI verwacht een wisselend bewolkt weekend met een vrij grote neerslagkans maar het wordt wel erg zacht. Het kwik stijgt tot 19 graden.

Begin volgende week wordt het zonniger. Maandag en dinsdag blijft het overwegend droog en krijgen we perioden met zon. De maxima kunnen oplopen tot 20 graden.

Door de opwarming van de aarde is het niet meer uitzonderlijk dat we in de tweede helft van oktober nog dagen hebben met 20 graden. De laatste echt warme dag van het jaar is in 180 jaar klimaatmeting altijd later en later gevallen. (EE)

Vandaag en morgen schommelen de maxima rond de 18 graden in het centrum van het land. Het wordt eerst wisselvallig met buien maar daarna kan de zon doorbreken. Het KMI verwacht een wisselend bewolkt weekend met een vrij grote neerslagkans maar het wordt wel erg zacht. Het kwik stijgt tot 19 graden. Begin volgende week wordt het zonniger. Maandag en dinsdag blijft het overwegend droog en krijgen we perioden met zon. De maxima kunnen oplopen tot 20 graden. Door de opwarming van de aarde is het niet meer uitzonderlijk dat we in de tweede helft van oktober nog dagen hebben met 20 graden. De laatste echt warme dag van het jaar is in 180 jaar klimaatmeting altijd later en later gevallen. (EE)