Dit weekend organiseert de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt het tweejaarlijkse telweekend "Zie Zo Zoogdier". De bevolking wordt gevraagd om het voorkomen van dertien algemene zoogdieren in de tuin, parken of bossen in de buurt of langs wegen te melden via de website van Natuurpunt.

Herkenning

Het zoogdierentelweekend spitst zich toe op dertien vrij algemene

zoogdiersoorten: eekhoorn, egel, mol, haas, konijn, huismuis, bosmuis, huisspitsmuis, vos, steenmarter, bunzing, ree en dwergvleermuis. Op www.natuurpunt.be/ziezozoogdier staat meer uitleg over de herkenning van de soorten.

Schuw

De Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt probeert het wel en wee van de Vlaamse zoogdieren op te volgen. "Geen eenvoudige klus, want zoogdieren laten zich een stuk moeilijker zien dan bijvoorbeeld vlinders of vogels", aldus Natuurpunt. "Net omwille van die schuwheid, is het lastig om een klare kijk te krijgen op hun verspreiding. Daarom willen we onze zoogdieren extra in de kijker plaatsen."

De resultaten leveren volgens Natuurpunt ook nuttige informatie op om zoogdieren nog beter te beschermen. (Belga/EE)

Dit weekend organiseert de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt het tweejaarlijkse telweekend "Zie Zo Zoogdier". De bevolking wordt gevraagd om het voorkomen van dertien algemene zoogdieren in de tuin, parken of bossen in de buurt of langs wegen te melden via de website van Natuurpunt. Herkenning Het zoogdierentelweekend spitst zich toe op dertien vrij algemene zoogdiersoorten: eekhoorn, egel, mol, haas, konijn, huismuis, bosmuis, huisspitsmuis, vos, steenmarter, bunzing, ree en dwergvleermuis. Op www.natuurpunt.be/ziezozoogdier staat meer uitleg over de herkenning van de soorten. Schuw De Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt probeert het wel en wee van de Vlaamse zoogdieren op te volgen. "Geen eenvoudige klus, want zoogdieren laten zich een stuk moeilijker zien dan bijvoorbeeld vlinders of vogels", aldus Natuurpunt. "Net omwille van die schuwheid, is het lastig om een klare kijk te krijgen op hun verspreiding. Daarom willen we onze zoogdieren extra in de kijker plaatsen." De resultaten leveren volgens Natuurpunt ook nuttige informatie op om zoogdieren nog beter te beschermen. (Belga/EE)