Miljoenen lichten gaan uit tegen klimaatopwarming op Earth Hour

© Reuters

Op 31 maart om 20u30 doven miljoenen lichten overal ter wereld. Het WWF wil met Earth Hour aandacht vragen voor de klimaatopwarming.

In duizenden steden overal ter wereld zullen mensen een uur lang de lichten doven. Met de actie “Earth Hour” van het Wereldnatuurfonds (WWF) willen ze aandacht vragen voor de klimaatopwarming. In ons land zijn er acties gepland in onder meer Brussel, Antwerpen en Brugge.

Deze zesde Earth Hour begon al in Sidney en zal in totaal in meer dan 150 landen navolging krijgen. Onder meer op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro, in het Empire State Building in New York, aan de Eiffeltoren in Parijs, rond de Sint-Pietersbasiliek in Rome en aan de Chinese muur gaan om 20.30 uur lokale tijd de lichten uit.

Dichter bij huis plant het WWF acties op de Grote Markt van Brussel en in Brugge. Elders in Brussel doven om 20.30 uur ook de basiliek van Koekelberg, de toren aan het omroepgebouw aan de Reyerslaan en het Kaaitheater de lichten. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zal de lichten in zes metrostations dimmen. In Antwerpen voert de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) actie tegen de neonverlichting aan winkelgevels.

De hele actie wordt overigens gevolgd vanuit de ruimte. Astronauten in het ruimtestation ISS zullen de golf aan uitdovende lichtjes fotograferen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content