Schrijf u in op www.maaimeiniet.be en krijg uw nectarscore!

Elke week vertelt een bekende deelnemer aan Maai Mei Niet over zijn of haar tuin. Wilt u ook meedoen aan onze actie om een maand lang (een stuk van uw gazon) niet te maaien? Schrijf u dan in op maaimeiniet.be Wil televisiemaakster Kristel Verbeke ontsnappen aan de dagelijkse stress, dan duikt ze de tuin in. Gewapend met een snoeischaar.

Onze haat voor wespen is totaal onterecht, schrijft ecoloog Seirian Sumner, die jaren onderzoek deed naar de dieren. Van ongediertebestrijding en bestuiving tot mogelijke kankerbehandelingen en duurzame voedselproductie: het ongeliefde neefje van de bij verdient een heus eerherstel. Lees doctor Sumners ode aan de wesp.

Met De tuinjungle schreef de vermaarde Britse entomoloog Dave Goulson (University of Sussex) een zeer aanstekelijk en geestig pleidooi voor verwildering van openbaar en privaat groen. Een gesprek over de schoonheid van motten, oorwormen en paardenbloemen.

Naast burgers en bedrijven, doen ook tal van lokale besturen en openbare instellingen mee aan Maai Mei Niet. Voorlopige balans: al meer dan 654 hectare, of 6,5 miljoen m², openbaar gazon blijft in mei ongemoeid. 'Vele kleine veranderingen maken een wereld van verschil.'