Na de aanvallen van haaien op surfers is op het Franse eiland La Réunion de toelating gegeven om 20 van de roofvissen te doden. Dat biedt in elk geval "geen absolute zekerheid", waarschuwden de bevoegde autoriteiten volgens berichten in de Franse media.

Het afschieten van 20 haaien zal ook geen "onevenwicht in het ecosysteem" veroorzaken. Eilandbewoners hekelen het

plan van de autoriteiten als te afwachtend.

Vorige zondag was voor het eiland in de Indische Oceaan een surfer door haaienbeten zwaargewond geraakt. Twee weken eerder werd er een surfer door een haai gedood. (Belga/EE)

Na de aanvallen van haaien op surfers is op het Franse eiland La Réunion de toelating gegeven om 20 van de roofvissen te doden. Dat biedt in elk geval "geen absolute zekerheid", waarschuwden de bevoegde autoriteiten volgens berichten in de Franse media. Het afschieten van 20 haaien zal ook geen "onevenwicht in het ecosysteem" veroorzaken. Eilandbewoners hekelen het plan van de autoriteiten als te afwachtend. Vorige zondag was voor het eiland in de Indische Oceaan een surfer door haaienbeten zwaargewond geraakt. Twee weken eerder werd er een surfer door een haai gedood. (Belga/EE)