Dat zeggen experts van The Climate Council, een milieulobbygroepering met private sponsors.

In Adelaide, aan de zuidkust van Australië, werden temperaturen tot 46 graden verwacht. Op de open Australische tenniskampioenschappen in Melbourne werden heel wat wedstrijden vanwege de hitte stilgelegd. Ze werden pas in de vooravond hervat.

Volgens de klimaatraad was 2013 in Australië het warmste jaar sinds het begin van de metingen. De experts stellen dat er tegen 2030 dubbel zoveel professionele brandweermannen nodig zullen zijn om aan het stijgende aantal bosbranden het hoofd te kunnen bieden.

De professoren in The Climate Council waren vroeger lid van de kimaatcommissie, die na het aantreden van de conservatieve regering van Tony Abbott vorig jaar werd ontbonden. Ze komen in februari met een volledig rapport. De resultaten die donderdag bekend werden, zijn voorlopige resultaten. (Belga/TE)

Dat zeggen experts van The Climate Council, een milieulobbygroepering met private sponsors. In Adelaide, aan de zuidkust van Australië, werden temperaturen tot 46 graden verwacht. Op de open Australische tenniskampioenschappen in Melbourne werden heel wat wedstrijden vanwege de hitte stilgelegd. Ze werden pas in de vooravond hervat. Volgens de klimaatraad was 2013 in Australië het warmste jaar sinds het begin van de metingen. De experts stellen dat er tegen 2030 dubbel zoveel professionele brandweermannen nodig zullen zijn om aan het stijgende aantal bosbranden het hoofd te kunnen bieden. De professoren in The Climate Council waren vroeger lid van de kimaatcommissie, die na het aantreden van de conservatieve regering van Tony Abbott vorig jaar werd ontbonden. Ze komen in februari met een volledig rapport. De resultaten die donderdag bekend werden, zijn voorlopige resultaten. (Belga/TE)