Olifantje Kai-Mook, haar oudere zus May Tagu en moeder Phyo Phyo zijn veilig aangekomen in hun nieuwe thuis Planckendael. Later volgen ook nog olifanten Dumbo en Yu Yu Yin. Al een jaar waren de verzorgers van de Zoo in Antwerpen met de dieren aan het oefenen om in de container te stappen.

Phyo Phyo zette als eerste voet aan grond in haar nieuwe thuis in Planckendael. Ze stapte de container uit en ging meteen op verkenning. Daarna volgden ook Kai-Mook en May Tagu. "Kai-Mook is haast onmiddellijk in de container gekropen", vertelt Ilse Segers, woordvoerster van de Zoo en Planckendael. "De dieren hebben hun dagelijkse routine gewoon gehad en ik denk niet dat ze echt nerveus zijn. Ik vergelijk het graag met mensen die een vliegreis gaan maken: er is wat spanning maar echt bang zijn ze niet."

Olifantenstier Hussein

De verhuis van de olifantenfamilie kadert in het Europese kweekprogramma. De bedoeling was om olifantenstier Hussein uit de Zoo van Berlijn met de Belgische dames in contact te brengen, maar vlak voor de reis naar Planckendael bezweek Hussein. De stamboekhouder in Rotterdam zal nu zo snel mogelijk een nieuwe stier zoeken die naar Planckendael kan gebracht worden.

Voor Kai-Mook is het nog even wachten voor ze zich mag voortplanten. "Een olifant is vruchtbaar vanaf haar vier jaar, maar dan zouden we spreken over een tienerzwangerschap", aldus Segers. "We wachten liever tot ze een jaar of acht is en al eens van haar moeder, zus en de andere dieren heeft gezien hoe je een jong moet baren."

De Zoo moet het niet lang zonder olifanten stellen. Binnen enkele weken zullen twee jongen stiertjes het oude verblijf van Kai-Mook betrekken. Bedoeling is om voornamelijk stieren, die na de paring even van de kudde weg moeten, een thuis te geven. (Belga/INM)

Olifantje Kai-Mook, haar oudere zus May Tagu en moeder Phyo Phyo zijn veilig aangekomen in hun nieuwe thuis Planckendael. Later volgen ook nog olifanten Dumbo en Yu Yu Yin. Al een jaar waren de verzorgers van de Zoo in Antwerpen met de dieren aan het oefenen om in de container te stappen. Phyo Phyo zette als eerste voet aan grond in haar nieuwe thuis in Planckendael. Ze stapte de container uit en ging meteen op verkenning. Daarna volgden ook Kai-Mook en May Tagu. "Kai-Mook is haast onmiddellijk in de container gekropen", vertelt Ilse Segers, woordvoerster van de Zoo en Planckendael. "De dieren hebben hun dagelijkse routine gewoon gehad en ik denk niet dat ze echt nerveus zijn. Ik vergelijk het graag met mensen die een vliegreis gaan maken: er is wat spanning maar echt bang zijn ze niet." Olifantenstier Hussein De verhuis van de olifantenfamilie kadert in het Europese kweekprogramma. De bedoeling was om olifantenstier Hussein uit de Zoo van Berlijn met de Belgische dames in contact te brengen, maar vlak voor de reis naar Planckendael bezweek Hussein. De stamboekhouder in Rotterdam zal nu zo snel mogelijk een nieuwe stier zoeken die naar Planckendael kan gebracht worden. Voor Kai-Mook is het nog even wachten voor ze zich mag voortplanten. "Een olifant is vruchtbaar vanaf haar vier jaar, maar dan zouden we spreken over een tienerzwangerschap", aldus Segers. "We wachten liever tot ze een jaar of acht is en al eens van haar moeder, zus en de andere dieren heeft gezien hoe je een jong moet baren." De Zoo moet het niet lang zonder olifanten stellen. Binnen enkele weken zullen twee jongen stiertjes het oude verblijf van Kai-Mook betrekken. Bedoeling is om voornamelijk stieren, die na de paring even van de kudde weg moeten, een thuis te geven. (Belga/INM)