Het plaatselijke bestuur meldde op zijn website dat de gewonden met een helikopter naar het ziekenhuis van Longyearbyen, de hoofdstad van de eilandengroep, gebracht werden. De aanval gebeurde bij Von Postbreen, 40 kilometer van Longyearbyen.

Gewapende begeleidingOp en rond Spitzbergen leven zowat 3.000 ijsberen. De eilandengroep op duizend kilometer van de Noordpool wordt door 2.500 mensen bewoond. Alle uitstappen buiten Longyearbyen moeten vanwege de ijsberen aan het plaatselijke bestuur gemeld worden en vinden enkel onder gewapende begeleiding plaats.

De vorige keer dat een mens door een ijsbeer gedood werd, was in 1995. De gewonden zullen volgens de autoriteiten, ook per helikopter, naar Tromsø op het Noorse vasteland gevlogen worden. (DPA/EE)

Het plaatselijke bestuur meldde op zijn website dat de gewonden met een helikopter naar het ziekenhuis van Longyearbyen, de hoofdstad van de eilandengroep, gebracht werden. De aanval gebeurde bij Von Postbreen, 40 kilometer van Longyearbyen. Gewapende begeleidingOp en rond Spitzbergen leven zowat 3.000 ijsberen. De eilandengroep op duizend kilometer van de Noordpool wordt door 2.500 mensen bewoond. Alle uitstappen buiten Longyearbyen moeten vanwege de ijsberen aan het plaatselijke bestuur gemeld worden en vinden enkel onder gewapende begeleiding plaats. De vorige keer dat een mens door een ijsbeer gedood werd, was in 1995. De gewonden zullen volgens de autoriteiten, ook per helikopter, naar Tromsø op het Noorse vasteland gevlogen worden. (DPA/EE)