De zomer is eindelijk in zicht. In de tweede helft van de week wordt het zonnig en tegen het weekend halen we temperaturen tot 24 graden. 'Supporters van de Rode Duivels zullen de match vrijdagavond in open lucht kunnen volgen', zegt weerman Eddy De Mey.

"Dinsdagochtend start grijs, maar na de middag breekt de zon door en klimmen de temperaturen tot 19 graden." De schrale wind van de vorige dagen verdwijnt.

'Het blijft aangenaam zacht'

Vanaf woensdag wordt het stilaan zomers. We krijgen droog en zonnig weer. De middagtemperaturen schommelen in het binnenland rond de 21 graden. "We krijgen dertien uur zonneschijn, wat zo goed als het maximum is", zegt Eddy De Mey.

Het mooie weer houdt aan tot in het weekend, wanneer het kwik zal stijgen tot 24 graden. De kans op een buitje neemt dan wel toe. "De voorspellingen voor na het weekend zijn nog wat onzeker, al tonen de meeste modellen aan dat het aangenaam zacht blijft."

Terrasjesweer

Midden-Europa wordt op dit moment geteisterd door aanhoudende regen, maar daar heeft België deze week geen last van. "Het blijft droog, zodat we kunnen genieten van heerlijke terrasjes. Ideaal om vrijdag de match België-Servië in openlucht te volgen", aldus De Mey. (AVE)

De zomer is eindelijk in zicht. In de tweede helft van de week wordt het zonnig en tegen het weekend halen we temperaturen tot 24 graden. 'Supporters van de Rode Duivels zullen de match vrijdagavond in open lucht kunnen volgen', zegt weerman Eddy De Mey."Dinsdagochtend start grijs, maar na de middag breekt de zon door en klimmen de temperaturen tot 19 graden." De schrale wind van de vorige dagen verdwijnt. 'Het blijft aangenaam zacht'Vanaf woensdag wordt het stilaan zomers. We krijgen droog en zonnig weer. De middagtemperaturen schommelen in het binnenland rond de 21 graden. "We krijgen dertien uur zonneschijn, wat zo goed als het maximum is", zegt Eddy De Mey. Het mooie weer houdt aan tot in het weekend, wanneer het kwik zal stijgen tot 24 graden. De kans op een buitje neemt dan wel toe. "De voorspellingen voor na het weekend zijn nog wat onzeker, al tonen de meeste modellen aan dat het aangenaam zacht blijft." TerrasjesweerMidden-Europa wordt op dit moment geteisterd door aanhoudende regen, maar daar heeft België deze week geen last van. "Het blijft droog, zodat we kunnen genieten van heerlijke terrasjes. Ideaal om vrijdag de match België-Servië in openlucht te volgen", aldus De Mey. (AVE)