Het blijft erg koud: we krijgen zelfs vorst aan de grond

© AFP

Op nauwelijks een week voor de maand juni krijgen we vorst aan de grond in de Kempen en de Ardennen. Het blijft koud en wisselvallig. Volgende week wordt het weliswaar minder koud, maar ook dan houden we het niet droog.

Het wordt vrijdagmiddag wisselend tot zwaarbewolkt met van tijd tot tijd buien, vooral over de westelijke helft van het land. Er waait een zwakke tot matige van zuidwest naar zuidoost krimpende wind en de maxima bedragen 8 tot 12 graden.

Vrijdagavond komen verspreid nog enkele buien voor, terwijl het ’s nachts droog wordt met brede opklaringen, met minima net onder nul op de Hoge Venen tot 6 graden vlak aan zee. In de Kempen en de Ardennen is er zelfs vorst aan de grond.

Zaterdagochtend is het droog en vrij zonnig, later wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind, met maxima van 10 tot 15 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het regenen vanuit het noorden.

Zondag is het ’s ochtends nog grijs en regenachtig. Aan zee en in
het westen van het land wordt het spoedig droog, maar in het oosten blijft het nog geruime tijd nat. De middagtemperatuur schommelt rond 12 graden.

Maandag is er geregeld zon, blijft het een groot deel van de dag droog en wordt het zowat 17 graden.

Van dinsdag tot en met donderdag is het wisselvallig met buien bij ongeveer 15 graden. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content