2014 was een slecht jaar voor de windenergie, zegt de Organisatie voor Duurzame Energie Vlaanderen, maar de laatste maand heeft het dikwijls stevig gewaaid.

Records

Afgelopen maandag hebben de Belgische windmolens zelfs een record aan windenergie geproduceerd, meldt Apere, de Waalse federatie voor de promotie van hernieuwbare energie. Het vorige record dateerde nog maar van donderdag 11 december.

Met een productie van 38,8 GWh leverde het Belgische windmolenpark voldoende elektriciteit voor meer dan vier miljoen gemiddelde gezinnen, of 85 procent van de Belgische woningen, klinkt het. De algemene energiebehoefte van de dag werd voor ongeveer 15 procent gedekt.

Dankzij die windenergie, en het feit dat Doel 4 opnieuw is opgestart, is er op dit moment geen risico op een stroompanne. (Belga/VTM/KVDA)

2014 was een slecht jaar voor de windenergie, zegt de Organisatie voor Duurzame Energie Vlaanderen, maar de laatste maand heeft het dikwijls stevig gewaaid. Afgelopen maandag hebben de Belgische windmolens zelfs een record aan windenergie geproduceerd, meldt Apere, de Waalse federatie voor de promotie van hernieuwbare energie. Het vorige record dateerde nog maar van donderdag 11 december.Met een productie van 38,8 GWh leverde het Belgische windmolenpark voldoende elektriciteit voor meer dan vier miljoen gemiddelde gezinnen, of 85 procent van de Belgische woningen, klinkt het. De algemene energiebehoefte van de dag werd voor ongeveer 15 procent gedekt.Dankzij die windenergie, en het feit dat Doel 4 opnieuw is opgestart, is er op dit moment geen risico op een stroompanne. (Belga/VTM/KVDA)