Wespen met honger

Bij ons zijn wespen hooguit pretbebervers op een zomers terras. De Japanse reuzenwesp daarentegen is een moordmachine. In dit filmpje zie je hoe een tiental wespen een kolonie van 30.000 bijen het hoekje om helpen. Met de dreigende muziek erbij, lijkt het wel een scène uit Lord of The Rings, maar dan met insecten.

Romantische tête à tête

'Love hurts', zeker wanneer je een bidsprinkhaan bent. Na het paren staat het mannetje namelijk op het menu van het vrouwtje. Smakelijk. Voor de fijnproevers: op Youtube staan ook beelden van bidsprinkhanen die goudvissen en muizen naar binnen werken.

Humeurige garnaal

Ooit gehoord van de bidsprinkhaangarnaal? Dat is een beetje de Chuck Norris onder de schaaldieren. Verdraagt weinig gezelschap, en mept alles kapot dat in zijn buurt komt, om het daarna leeg te zuigen.

Onderhuidse wespen

Heel wat sluipwespen leggen hun eitjes in een rups. Op het moment dat ze uitkomen, eten de larven de rups van binnenuit leeg, om zich dan een weg naar buiten te boren. Dat klinkt even vies als het eruit ziet.

Kleine kakkerlakken

Heb je je ooit afgevraagd waar kakkerlakken vandaan komen? Bij sommige soorten komen de jongen levend ter wereld. En zo'n kakkerlakbevalling ziet er op zijn zachtst gezegd 'interessant 'uit.

Vissende vissen

De armvinnigen zijn vissoorten die op de bodem van de zee leven. Hun eten lokken ze liefst naar zich toe met een hengel boven op hun hoofd. Daarmee zenden ze een (licht)signaal uit om andere vissen te lokken, en naar binnnen te slokken.

Eet je eigen vel op

Nog beter dan nagelbijten is wat de reuzenduizendpoot doet. Nadat hij verveld is, eet hij zijn oude huid opnieuw op.

Snelheidsrecord

En dit laatste filmpje ten slotte biedt het antwoord op de prangende vraag: hoe lang duurt het voor een school piranha's om een kip kaal te vreten?

Bij ons zijn wespen hooguit pretbebervers op een zomers terras. De Japanse reuzenwesp daarentegen is een moordmachine. In dit filmpje zie je hoe een tiental wespen een kolonie van 30.000 bijen het hoekje om helpen. Met de dreigende muziek erbij, lijkt het wel een scène uit Lord of The Rings, maar dan met insecten.'Love hurts', zeker wanneer je een bidsprinkhaan bent. Na het paren staat het mannetje namelijk op het menu van het vrouwtje. Smakelijk. Voor de fijnproevers: op Youtube staan ook beelden van bidsprinkhanen die goudvissen en muizen naar binnen werken.Ooit gehoord van de bidsprinkhaangarnaal? Dat is een beetje de Chuck Norris onder de schaaldieren. Verdraagt weinig gezelschap, en mept alles kapot dat in zijn buurt komt, om het daarna leeg te zuigen. Heel wat sluipwespen leggen hun eitjes in een rups. Op het moment dat ze uitkomen, eten de larven de rups van binnenuit leeg, om zich dan een weg naar buiten te boren. Dat klinkt even vies als het eruit ziet.Heb je je ooit afgevraagd waar kakkerlakken vandaan komen? Bij sommige soorten komen de jongen levend ter wereld. En zo'n kakkerlakbevalling ziet er op zijn zachtst gezegd 'interessant 'uit.De armvinnigen zijn vissoorten die op de bodem van de zee leven. Hun eten lokken ze liefst naar zich toe met een hengel boven op hun hoofd. Daarmee zenden ze een (licht)signaal uit om andere vissen te lokken, en naar binnnen te slokken.Nog beter dan nagelbijten is wat de reuzenduizendpoot doet. Nadat hij verveld is, eet hij zijn oude huid opnieuw op. En dit laatste filmpje ten slotte biedt het antwoord op de prangende vraag: hoe lang duurt het voor een school piranha's om een kip kaal te vreten?