De Standaard en De Tijd berichten over het onderzoek.

Uitgangspunt is dat het aandeel van groene stroom in de totale elektriciteitsvoorziening stijgt van de huidige 11 procent naar 24 procent in 2020. Het cijferwerk geeft aan dat tot 2020 jaarlijks ruim 10.000 arbeidsplaatsen extra zullen worden gecreëerd. Het maximum wordt bereikt in 2020. Dan gaat het over 11.500 bijkomende banen. De meeste van die jobs, zo'n 9.000, vloeien voort uit de bouw van nieuwe installaties voor de productie van groene stroom, aldus het rapport dat werd besteld door Ode, het Waalse Edora en het Belgian Offshore Platform.

De studie vergeleek haar bevindingen ook met een scenario waarbij het vermogen van de groene energie stagneert op het huidige peil en tot 2020 louter gasgestookte centrales worden voorzien als alternatief voor hernieuwbare energie. Dat levert amper extra banen op.

(Belga/RR)

De Standaard en De Tijd berichten over het onderzoek.Uitgangspunt is dat het aandeel van groene stroom in de totale elektriciteitsvoorziening stijgt van de huidige 11 procent naar 24 procent in 2020. Het cijferwerk geeft aan dat tot 2020 jaarlijks ruim 10.000 arbeidsplaatsen extra zullen worden gecreëerd. Het maximum wordt bereikt in 2020. Dan gaat het over 11.500 bijkomende banen. De meeste van die jobs, zo'n 9.000, vloeien voort uit de bouw van nieuwe installaties voor de productie van groene stroom, aldus het rapport dat werd besteld door Ode, het Waalse Edora en het Belgian Offshore Platform. De studie vergeleek haar bevindingen ook met een scenario waarbij het vermogen van de groene energie stagneert op het huidige peil en tot 2020 louter gasgestookte centrales worden voorzien als alternatief voor hernieuwbare energie. Dat levert amper extra banen op.(Belga/RR)