Verzekeringsmakelaar Aon Benfield publiceerde in Hamburg een handleiding voor het inschatten van risico's bij vulkanen, aardverschuivingen en tsunami's. "Dat zowel bevolking als ondernemingen zich ondanks de risico's in de buurt van actieve vulkanen vestigen, ligt aan het feit dat vulkanen in extreem lange intervallen uitbreken en zo het potentiële gevaar verdrongen wordt", aldus de handleiding.

Aardbeving Japan

Dat gevoel van veiligheid kan echter bedrieglijk zijn. De wereld van verzekeringsmakelaars is sinds de laatste aardbeving van Japan en de daaropvolgende verwoestende tsunami gevoeliger voor dat thema.

1.500 vulkanen

Op aarde zijn er meer dan 1.500 actieve vulkanen. Volgens de analyse vormen aardverschuivingen het grootste risico, die komen vooral voor in delen van Noord- en Zuid-Amerika, de Alpen, de Himalaya, de Caraïben en Zuidoost-Azië. Uit de analyse blijkt ook dat ongeveer 80 procent van de tsunami's door aardbevingen veroorzaakt worden. (Belga/EE)

Verzekeringsmakelaar Aon Benfield publiceerde in Hamburg een handleiding voor het inschatten van risico's bij vulkanen, aardverschuivingen en tsunami's. "Dat zowel bevolking als ondernemingen zich ondanks de risico's in de buurt van actieve vulkanen vestigen, ligt aan het feit dat vulkanen in extreem lange intervallen uitbreken en zo het potentiële gevaar verdrongen wordt", aldus de handleiding.Aardbeving Japan Dat gevoel van veiligheid kan echter bedrieglijk zijn. De wereld van verzekeringsmakelaars is sinds de laatste aardbeving van Japan en de daaropvolgende verwoestende tsunami gevoeliger voor dat thema. 1.500 vulkanen Op aarde zijn er meer dan 1.500 actieve vulkanen. Volgens de analyse vormen aardverschuivingen het grootste risico, die komen vooral voor in delen van Noord- en Zuid-Amerika, de Alpen, de Himalaya, de Caraïben en Zuidoost-Azië. Uit de analyse blijkt ook dat ongeveer 80 procent van de tsunami's door aardbevingen veroorzaakt worden. (Belga/EE)