Dit jaar al bijna 200 neushoorns afgeslacht in Zuid-Afrika

© Thinkstock

Sinds begin dit jaar hebben stropers in Zuid-Afrika al 193 neushoorns afgeslacht, waarvan 126 in het natuurreservaat Kruger Park.

Sinds begin dit jaar hebben stropers in Zuid-Afrika al 193 neushoorns afgeslacht, waarvan 126 in het natuurreservaat Kruger Park. Dat meldt het Wereld Natuur Fonds (WWF) in een persbericht.

‘De stropers gaan bijna allemaal zeer gesofisticeerd te werk. Zij achtervolgen de dieren soms met helikopters en gebruiken automatische wapens’, zegt coördinator Joseph Okori van het neushoornprogramma bij WWF. ‘Zuid-Afrika voert oorlog tegen een georganiseerde misdaad die de uitzonderlijke vooruitgang van de afgelopen tientallen jaren teniet dreigt te doen’.

Hoorns

Sinds 2006 worden steeds meer zwarte en witte neushoorns omgebracht. De hoorns zijn erg gewild in Azië voor medische doeleinden of voor sierraden.

Het fenomeen kende in 2010 een piek met een historisch record van 333 omgebrachte neushoorns, tegenover 122 in 2009 en 13 in 2007. Het Kruger Park, het grootste wildpark van Zuid-Afrika en een van de bekendste van heel Afrika, was het zwaarst getroffen met 146 dode dieren in 2010.

Zuid-Afrika heeft ondertussen de strijd tegen de stropers opgevoerd, en schrikt er naar eigen zeggen niet voor terug om geweld te gebruiken indien nodig. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content