Op 2 augustus leidden twee mensen de aandacht af van de bewaakster van het museum. Dat gaf een handlanger de gelegenheid om de hoorns te stelen. De diefstal werd pas twee dagen later vastgesteld. Dat schrijft de krant L'Avenir.

Diefstallenplaag

Er heerst in Europa een ware plaag van dergelijke diefstallen. Zo waren er eerder gelijkaardige ontvreemdingen uit het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel en een zoölogisch instituut in Luik. Maar ook in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Tsjechië en Zweden vonden al dergelijke diefstallen plaats.

De hoorn van een neushoorn kan in Azië 20.000 tot 200.000 euro opbrengen, zegt Europol. (Belga/EE)

Op 2 augustus leidden twee mensen de aandacht af van de bewaakster van het museum. Dat gaf een handlanger de gelegenheid om de hoorns te stelen. De diefstal werd pas twee dagen later vastgesteld. Dat schrijft de krant L'Avenir.Diefstallenplaag Er heerst in Europa een ware plaag van dergelijke diefstallen. Zo waren er eerder gelijkaardige ontvreemdingen uit het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel en een zoölogisch instituut in Luik. Maar ook in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Tsjechië en Zweden vonden al dergelijke diefstallen plaats. De hoorn van een neushoorn kan in Azië 20.000 tot 200.000 euro opbrengen, zegt Europol. (Belga/EE)