Een Australisch reddingsteam hoopt dat twee potvissen die het heeft bevrijd na stranding aan de westelijke kust van Tasmanië in leven zullen blijven. De twee zijn de enige overlevenden van een school van 25 die tijdens het weekend strandden op Ocean Beach nabij Strahan.

Een dertigkoppig reddingsteam gebruikte een speciaal ontworpen net om onder de zoogdieren te steken en ze te helpen naar dieper water te verhuizen. Daarbij zijn ook twee schepen ingezet die samenwerkten. De redding van één walvis kostte telkens ongeveer drie uur. De reddingswerkers bleven uit de buurt van de kop en de start van de potvissen, hoewel die niet agressief waren, zei Chris Arthur van de Tasmaanse Dienst voor Parken en Wild. (Belga/INM) In beeld: een groep potvissen spoelde aan op Ocean Beach. Slechts twee dieren konden worden gered.

Een Australisch reddingsteam hoopt dat twee potvissen die het heeft bevrijd na stranding aan de westelijke kust van Tasmanië in leven zullen blijven. De twee zijn de enige overlevenden van een school van 25 die tijdens het weekend strandden op Ocean Beach nabij Strahan. Een dertigkoppig reddingsteam gebruikte een speciaal ontworpen net om onder de zoogdieren te steken en ze te helpen naar dieper water te verhuizen. Daarbij zijn ook twee schepen ingezet die samenwerkten. De redding van één walvis kostte telkens ongeveer drie uur. De reddingswerkers bleven uit de buurt van de kop en de start van de potvissen, hoewel die niet agressief waren, zei Chris Arthur van de Tasmaanse Dienst voor Parken en Wild. (Belga/INM) In beeld: een groep potvissen spoelde aan op Ocean Beach. Slechts twee dieren konden worden gered.