Het is zaterdagmiddag droog en meestal zonnig. Ten zuiden van Samber en Maas blijven hardnekkige wolkenvelden het

weerbeeld domineren. Er waait een zwakke wind eerst uit veranderlijke richtingen, later uit het zuidwesten. Aan de kust wordt de wind westelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. De maxima bedragen 3 graden vlak aan zee, rond het vriespunt in het binnenland tot min 3 graden op de Hoge Venen.

Zaterdagavond neemt de bewolking toe, later gevolgd door neerslag. In het westen van het land gaat het om regen. In het midden en oosten valt eerst sneeuw of ijsregen met tijdelijk gladheid voor gevolg. Later in de nacht valt er regen of motregen. Alleen in de Ardennen sneeuwt het dan nog.

De temperatuur schommelt in het begin van de nacht van plus 2

graden vlak aan zee, over min 3 graden in het centrum naar min 9 graden op de Hoge Venen. Na middernacht stijgt het kwik en tegen het eind van de nacht is het al plus 7 graden aan zee tot net onder nul in Hoog-België.

Zondag is het een bewolkte en regenachtige dag. Hoog in de Ardennen valt de neerslag geleidelijk onder de vorm van natte sneeuw. Er staat een vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde westenwind. De maxima belopen 2 graden op de Hoge Venen tot 9 graden aan de kust.

Maandag is het wisselend bewolkt met enkele buien bij zowat 5

graden in het binnenland. Van dinsdag tot en met donderdag blijft het overwegend droog maar het wordt kouder. 's Middags komt het kwik nog maar amper boven nul en in de nacht treedt lichte vorst op. Eind van de week meer wind, toenemende neerslagkansen en oplopende temperaturen. (Belga/EE)

Het is zaterdagmiddag droog en meestal zonnig. Ten zuiden van Samber en Maas blijven hardnekkige wolkenvelden het weerbeeld domineren. Er waait een zwakke wind eerst uit veranderlijke richtingen, later uit het zuidwesten. Aan de kust wordt de wind westelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. De maxima bedragen 3 graden vlak aan zee, rond het vriespunt in het binnenland tot min 3 graden op de Hoge Venen. Zaterdagavond neemt de bewolking toe, later gevolgd door neerslag. In het westen van het land gaat het om regen. In het midden en oosten valt eerst sneeuw of ijsregen met tijdelijk gladheid voor gevolg. Later in de nacht valt er regen of motregen. Alleen in de Ardennen sneeuwt het dan nog. De temperatuur schommelt in het begin van de nacht van plus 2 graden vlak aan zee, over min 3 graden in het centrum naar min 9 graden op de Hoge Venen. Na middernacht stijgt het kwik en tegen het eind van de nacht is het al plus 7 graden aan zee tot net onder nul in Hoog-België. Zondag is het een bewolkte en regenachtige dag. Hoog in de Ardennen valt de neerslag geleidelijk onder de vorm van natte sneeuw. Er staat een vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde westenwind. De maxima belopen 2 graden op de Hoge Venen tot 9 graden aan de kust. Maandag is het wisselend bewolkt met enkele buien bij zowat 5 graden in het binnenland. Van dinsdag tot en met donderdag blijft het overwegend droog maar het wordt kouder. 's Middags komt het kwik nog maar amper boven nul en in de nacht treedt lichte vorst op. Eind van de week meer wind, toenemende neerslagkansen en oplopende temperaturen. (Belga/EE)