Een Belgische satelliet heeft een spectaculaire foto van de vulkaan Etna op Sicilië gemaakt. Dat meldt het Europese Ruimtevaartbureau ESA.

De derde in België gebouwde satelliet, Proba-V, kiekte de Etna in de ochtend van 26 oktober. Er zijn twee vulkanische "pluimen" te zien: de noordoostelijke kratermond spuwde as uit, de Nieuwe zuidoostelijke ventileerde vooral gas.

De door Qinetic Space in Kruibeke ontwikkelde en gebouwde satelliet ging op 7 maart van dit jaar de ruimte in met een lichte Europese Vega-draagraket. De satelliet moet de vegetatie op onze planeet in kaart brengen. (Belga/TE)

Een Belgische satelliet heeft een spectaculaire foto van de vulkaan Etna op Sicilië gemaakt. Dat meldt het Europese Ruimtevaartbureau ESA.De derde in België gebouwde satelliet, Proba-V, kiekte de Etna in de ochtend van 26 oktober. Er zijn twee vulkanische "pluimen" te zien: de noordoostelijke kratermond spuwde as uit, de Nieuwe zuidoostelijke ventileerde vooral gas.De door Qinetic Space in Kruibeke ontwikkelde en gebouwde satelliet ging op 7 maart van dit jaar de ruimte in met een lichte Europese Vega-draagraket. De satelliet moet de vegetatie op onze planeet in kaart brengen. (Belga/TE)