Hoge golven hebben het containerschip Rena, dat vastligt op een rif voor Nieuw-Zeeland, in twee doen breken. Eerder hadden vier zware stormen het schip al zwaar beschadigd. Dat meldt de scheepvaartautoriteit MNZ. De boeg van het 47.000 ton zware schip zit nog altijd stevig vast op het rif, de staart ligt nu 30 meter verder.

Experts vrezen dat de zee weer vervuild zal raken, omdat er nog altijd olie en containers aan boord zijn. De ramp met de Rena is de ergste milieuramp die Nieuw-Zeeland ooit getroffen heeft. De Rena raakte op 5 oktober 22 kilometer voor de kust van Tauranga vast op een rif.

Er liep 360 ruwe olie in de zee, alvorens specialisten de tanks grotendeels konden leeg pompen. Een honderdtal van de meer dan duizend containers sloegen overboord, andere werden vanuit het wrak gehaald. Meer dan 2.000 zeevogels kwamen om het leven door de olie. (Belga/INM)

Hoge golven hebben het containerschip Rena, dat vastligt op een rif voor Nieuw-Zeeland, in twee doen breken. Eerder hadden vier zware stormen het schip al zwaar beschadigd. Dat meldt de scheepvaartautoriteit MNZ. De boeg van het 47.000 ton zware schip zit nog altijd stevig vast op het rif, de staart ligt nu 30 meter verder. Experts vrezen dat de zee weer vervuild zal raken, omdat er nog altijd olie en containers aan boord zijn. De ramp met de Rena is de ergste milieuramp die Nieuw-Zeeland ooit getroffen heeft. De Rena raakte op 5 oktober 22 kilometer voor de kust van Tauranga vast op een rif. Er liep 360 ruwe olie in de zee, alvorens specialisten de tanks grotendeels konden leeg pompen. Een honderdtal van de meer dan duizend containers sloegen overboord, andere werden vanuit het wrak gehaald. Meer dan 2.000 zeevogels kwamen om het leven door de olie. (Belga/INM)