De Canadese regering versterkt de bescherming van de ijsbeer. Ze heeft het zoogdier toegevoegd aan haar lijst van kwetsbare of bedreigde diersoorten omwille van de "zorgwekkende" toestand van de soort, zo heeft het ministerie van Leefmilieu meegedeeld.

Door de ijsbeer op de lijst te zetten, moet er binnen de drie jaar een beheersplan worden opgesteld om te vermijden dat de soort met uitsterven bedreigd raakt. Het ministerie benadrukt dat het plan niet zal leiden tot "enig verbod" op de jacht. Elk jaar worden in Canada iets meer dan 500 ijsberen gedood tijdens de jacht, die vooral wordt beoefend door de Inuit-bevolking.

In Canada leven meer dan 15.000 ijsberen, ongeveer 60 procent van de wereldwijde populatie. (Belga/INM)

De Canadese regering versterkt de bescherming van de ijsbeer. Ze heeft het zoogdier toegevoegd aan haar lijst van kwetsbare of bedreigde diersoorten omwille van de "zorgwekkende" toestand van de soort, zo heeft het ministerie van Leefmilieu meegedeeld. Door de ijsbeer op de lijst te zetten, moet er binnen de drie jaar een beheersplan worden opgesteld om te vermijden dat de soort met uitsterven bedreigd raakt. Het ministerie benadrukt dat het plan niet zal leiden tot "enig verbod" op de jacht. Elk jaar worden in Canada iets meer dan 500 ijsberen gedood tijdens de jacht, die vooral wordt beoefend door de Inuit-bevolking. In Canada leven meer dan 15.000 ijsberen, ongeveer 60 procent van de wereldwijde populatie. (Belga/INM)