"Bud" is de eerste orkaan van het seizoen in het oosten van de Stille Oceaan en bevindt zich ter hoogte van de Mexicaanse kust. Bud wint volgens het National Hurricane Center gestaag aan kracht en klom al van categorie 2 naar categorie 3.

De orkaan, met wervelwinden van 185 kilometer per uur, bevindt zich nu op ongeveer 270 kilometer van de Mexicaanse stad Manzanillo maar vormt geen bedreiging voor het vasteland.

Toch heeft het NHC een waarschuwing verspreid rond de zone tussen Punto San Telmo en Fortuno voor de volgende uren. Ook kunnen in de loop van de dag gevaarlijke golven ontstaan in de buurt van de zuidelijke en zuidoostelijke kust van Mexico.

Het National Hurricane Center voorspelt dat Bud langzaam aan kracht zal verliezen. (Belga/INM)

"Bud" is de eerste orkaan van het seizoen in het oosten van de Stille Oceaan en bevindt zich ter hoogte van de Mexicaanse kust. Bud wint volgens het National Hurricane Center gestaag aan kracht en klom al van categorie 2 naar categorie 3. De orkaan, met wervelwinden van 185 kilometer per uur, bevindt zich nu op ongeveer 270 kilometer van de Mexicaanse stad Manzanillo maar vormt geen bedreiging voor het vasteland. Toch heeft het NHC een waarschuwing verspreid rond de zone tussen Punto San Telmo en Fortuno voor de volgende uren. Ook kunnen in de loop van de dag gevaarlijke golven ontstaan in de buurt van de zuidelijke en zuidoostelijke kust van Mexico. Het National Hurricane Center voorspelt dat Bud langzaam aan kracht zal verliezen. (Belga/INM)