Het dier was al dood toen de brandweer ter plaatse kwam. Het lijk is ter beschikking gesteld van het Instituut van het Mathematisch Model van de Noordzee. Het zal worden overgebracht naar een labo voor verder onderzoek.

Visnetten

Bruinvissen zijn niet nieuw in de Noordzee. De Stichting De Noordzee (SDN) noteerde in de Noordzee 100 dode bruinvissen in 4 weken. Er werden niet eerder zo veel dode zeedieren genoteerd. De reden van de sterfte onder bruinvissen is niet duidelijk. Wel wijst SDN op het gevaar van verstrikking en verdrinking in visnetten.

Stichting De Noordzee lanceerde maandag een lijst van vijf zeedieren die extra bescherming nodig hebben: de Big 5. Op die lijst staan de bruinvis, kabeljauw, stekelrog, dodemansduim (een koraal) en de vogelsoort jan-van-gent. (Belga/EE)

Het dier was al dood toen de brandweer ter plaatse kwam. Het lijk is ter beschikking gesteld van het Instituut van het Mathematisch Model van de Noordzee. Het zal worden overgebracht naar een labo voor verder onderzoek. Visnetten Bruinvissen zijn niet nieuw in de Noordzee. De Stichting De Noordzee (SDN) noteerde in de Noordzee 100 dode bruinvissen in 4 weken. Er werden niet eerder zo veel dode zeedieren genoteerd. De reden van de sterfte onder bruinvissen is niet duidelijk. Wel wijst SDN op het gevaar van verstrikking en verdrinking in visnetten. Stichting De Noordzee lanceerde maandag een lijst van vijf zeedieren die extra bescherming nodig hebben: de Big 5. Op die lijst staan de bruinvis, kabeljauw, stekelrog, dodemansduim (een koraal) en de vogelsoort jan-van-gent. (Belga/EE)