Dat jaar neemt de pas verkozen extreemrechtse president Jair Bolsonaro zijn functies op. Bolsonaro is immers een omstreden figuur, hij wordt ook 'de Braziliaanse Trump' genoemd. Hij is gekend voor zijn omstreden standpunten over het milieu.

Als reden voor de intrekking, wijst het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht op 'budgettaire beperkingen' en het 'overgangsproces met de nieuwe administratie die op 1 januari 2019 haar functies opneemt'.

'De Braziliaanse regering ziet zich gedwongen haar aanbod om de COP25 te ontvangen, in te trekken', klinkt het.

Binnen enkele dagen start de klimaattop COP24 in het Poolse Katowice.

Dat jaar neemt de pas verkozen extreemrechtse president Jair Bolsonaro zijn functies op. Bolsonaro is immers een omstreden figuur, hij wordt ook 'de Braziliaanse Trump' genoemd. Hij is gekend voor zijn omstreden standpunten over het milieu.Als reden voor de intrekking, wijst het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht op 'budgettaire beperkingen' en het 'overgangsproces met de nieuwe administratie die op 1 januari 2019 haar functies opneemt'. 'De Braziliaanse regering ziet zich gedwongen haar aanbod om de COP25 te ontvangen, in te trekken', klinkt het. Binnen enkele dagen start de klimaattop COP24 in het Poolse Katowice.