De bosbrand op het Canarische eiland La Gomera heeft zware schade toegebracht aan het nationaal natuurpark Garajonay dat wegens zijn verscheidenheid aan species als een ecologisch juweel van Spanje geldt en dat Werelderfgoed van de Unesco is.

Volgens de regering van de Canarische autonome regio is op het eiland in totaal 3.000 hectare bos vernietigd. In Garajonay is dat 350 hectare
of bijna een tiende van het park.

Zowat 25 woonhuizen brandden af of raakten beschadigd. Ongeveer 600 mensen dienden uit voorzorg hun huis te verlaten en brachten de
nacht door bij familie of vrienden.

Door een daling van de temperaturen en stijging van de luchtvochtigheid ontspande de situatie zich wat, want de blussingswerken verliepen wat gemakkelijker.

Op het naburige eiland La Palma kon de brandweer een bosbrand grotendeels indammen. Daar is 1.400 hectare bos en struikgewas platgebrand. Het Rode Kruis behandelde 36 mensen met ademhalingsmoeilijkheden. De autoriteiten vermoeden dat de branden op beide eilanden zijn aangestoken. (Belga/SD)


De bosbrand op het Canarische eiland La Gomera heeft zware schade toegebracht aan het nationaal natuurpark Garajonay dat wegens zijn verscheidenheid aan species als een ecologisch juweel van Spanje geldt en dat Werelderfgoed van de Unesco is. Volgens de regering van de Canarische autonome regio is op het eiland in totaal 3.000 hectare bos vernietigd. In Garajonay is dat 350 hectare of bijna een tiende van het park. Zowat 25 woonhuizen brandden af of raakten beschadigd. Ongeveer 600 mensen dienden uit voorzorg hun huis te verlaten en brachten de nacht door bij familie of vrienden. Door een daling van de temperaturen en stijging van de luchtvochtigheid ontspande de situatie zich wat, want de blussingswerken verliepen wat gemakkelijker. Op het naburige eiland La Palma kon de brandweer een bosbrand grotendeels indammen. Daar is 1.400 hectare bos en struikgewas platgebrand. Het Rode Kruis behandelde 36 mensen met ademhalingsmoeilijkheden. De autoriteiten vermoeden dat de branden op beide eilanden zijn aangestoken. (Belga/SD)