"Meer dan 500 illegale barbecuestellen zijn vernietigd in het kader van het aan de gang zijnde initiatief van de stad om luchtvervuiling en smog te bestrijden", meldde het officiële Chinese persbureau Xinhua.

De meest van de barbecues behoren toe aan Oeigoeren, moslims uit de onrustige provincie Xinjiang, meldt de Amerikaanse tv-zender NBC. Zij verdienen er een cent mee bij in de twintig miljoen inwoners grote Chinese hoofdstad.

Smog is een groot probleem in Beijing. Longkanker en aandoeningen aan de luchtwegen grijpen er om zich heen. De situatie is zo erg dat auto's met even en oneven nummerplaten bijwijlen om de beurt de weg op moeten en scholen gesloten moeten weorden op dagen dat er veel smog is.

Hoeveel zoden de inbeslagname van de barbecuestellen aan de dijk zal zetten, is maar de vraag. Beijing wordt omringd door fabrieken en steenkoolcentrales. Er rijden ook miljoenen auto's in de stad en dat aantal blijft groeien.

Het probleem bestaat niet alleen in Beijing. In oktober was de vervuiling zo erg dat het leven in en aantal ander Chinese steden zowat tot stilstand kwam. (Belga/TV)

"Meer dan 500 illegale barbecuestellen zijn vernietigd in het kader van het aan de gang zijnde initiatief van de stad om luchtvervuiling en smog te bestrijden", meldde het officiële Chinese persbureau Xinhua.De meest van de barbecues behoren toe aan Oeigoeren, moslims uit de onrustige provincie Xinjiang, meldt de Amerikaanse tv-zender NBC. Zij verdienen er een cent mee bij in de twintig miljoen inwoners grote Chinese hoofdstad.Smog is een groot probleem in Beijing. Longkanker en aandoeningen aan de luchtwegen grijpen er om zich heen. De situatie is zo erg dat auto's met even en oneven nummerplaten bijwijlen om de beurt de weg op moeten en scholen gesloten moeten weorden op dagen dat er veel smog is.Hoeveel zoden de inbeslagname van de barbecuestellen aan de dijk zal zetten, is maar de vraag. Beijing wordt omringd door fabrieken en steenkoolcentrales. Er rijden ook miljoenen auto's in de stad en dat aantal blijft groeien.Het probleem bestaat niet alleen in Beijing. In oktober was de vervuiling zo erg dat het leven in en aantal ander Chinese steden zowat tot stilstand kwam. (Belga/TV)