Babygirafje in Planckendael

© Belga

Giraf Diamant is in Planckendael bevallen van haar derde jong. Het geslacht van het diertje is nog niet vastgesteld en dus kreeg het ook nog geen naam.

In dierenpark Planckendael is een babygirafje ter wereld gekomen na een vrije val van twee meter. Dat meldt de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA). Het geslacht van het diertje is nog niet vastgesteld en dus kreeg het ook nog geen naam, maar het jong valt wel al door het publiek te bewonderen op het savanneterrein van Planckendael.

Voor mama Diamant is het al het derde jong in Planckendael, dat deelneemt aan een Europees programma voor deze bedreigde ondersoort van de giraf en ook een project steunt in Niger. Daar ‘concurreren’ mens en dier immers steeds meer om de schaarse watervoorraden. Planckendael helpt er onder meer een grote waterput te bouwen voor de lokale gemeenschap.

Babygirafje maakt vrije val van twee meter

Het babygirafje werd, zoals dat meestal gaat bij giraffen, geboren terwijl de mama rechtop stond. Het diertje maakte dan ook een vrije val van zowat twee meter, maar stond een half uur later al stevig op zijn of haar stekkebeentjes. Eens het wat aangesterkt is, zal het dan ook snel kunnen meelopen met de vijf overige soortgenoten op het savanneterrein.

Planckendael is overigens nog in blijde verwachting, want ook giraf Barbie zou volgende winter een jong ter wereld brengen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content