De beslissing volgt op een bijzonder succesvolle test. In een gebied dat door een onbemand vliegtuig werd gecontroleerd, daalde de stroperij met 96 procent. Wanneer de drones volledig operationeel zijn, kunnen ze de klok rond natuurgebieden in de gaten houden. Op die manier worden stropers opgemerkt nog voor ze een dier kunnen doden.

Het droneproject is mogelijk dankzij de steun van onder meer de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Nederland. De Kenia Wildlife Service gaat ook nieuwe parkwachters aannemen en investeren in wapens, kogelvrije vesten en nachtkijkers. (Belga/TV)

De beslissing volgt op een bijzonder succesvolle test. In een gebied dat door een onbemand vliegtuig werd gecontroleerd, daalde de stroperij met 96 procent. Wanneer de drones volledig operationeel zijn, kunnen ze de klok rond natuurgebieden in de gaten houden. Op die manier worden stropers opgemerkt nog voor ze een dier kunnen doden.Het droneproject is mogelijk dankzij de steun van onder meer de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Nederland. De Kenia Wildlife Service gaat ook nieuwe parkwachters aannemen en investeren in wapens, kogelvrije vesten en nachtkijkers. (Belga/TV)