We hebben er al een beetje spijt van, dat we in een opiniestukje beweerden dat de Vlamingen niet van bomen houden ('Zet een boompje op', dinsdag 11 oktober). Prompt was er die Vrije Tribune getiteld 'Vlamingen houden wél van bomen'. En vielen er hier tal van berichten in de bus over acties voor bomen.

Voor de eerste moet u zich een beetje haasten. Tot en met woensdag 26 oktober kunt u bij Aveve tegen zeer democratische prijzen bomen bestellen, in het kader van de actie '1 miljoen bomen voor Vlaanderen'. Hoopt u stiekem die miljoenste boom te planten, dan bent u eraan voor de moeite: dat doel werd begin oktober al bereikt. Maar er kunnen er nog wel een paar bij.

In het kader van dezelfde campagne plant Pasar, de vrijetijdsorganisatie van het ACW, op zondag 6 november minstens 15.000 bomen. En organiseren ze wandelingen langs bosarme gebieden om de problematiek in de kijker te zetten.

Erg leuk is de Bospas waarmee De Lijn het openbaar vervoer als groen transportmiddel wil promoten. Met de Bospas kun je tien ritten op tram of bus maken, waarna je hem gewoon in de grond stopt en zo nodig af en toe wat water geeft. Dankzij het zaadje dat in het papier verwerkt zit, groeit er binnen de kortste keren een flinke els.

En de Groenrubriek van Knack Weekend besteedt volgende week (2 / 11) aandacht aan de Boomgaardenstichting, die onder andere ijvert voor het planten van waardevolle maar commercieel minder interessante fruitrassen op braakliggende gronden.

Wie nog acties wil signaleren, vult ze hieronder maar aan. Dat is het leuke aan het internet. En er hoeft geen boom voor te sneuvelen. Maar kom binnenkort wel niet klagen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. (JH)

We hebben er al een beetje spijt van, dat we in een opiniestukje beweerden dat de Vlamingen niet van bomen houden ('Zet een boompje op', dinsdag 11 oktober). Prompt was er die Vrije Tribune getiteld 'Vlamingen houden wél van bomen'. En vielen er hier tal van berichten in de bus over acties voor bomen. Voor de eerste moet u zich een beetje haasten. Tot en met woensdag 26 oktober kunt u bij Aveve tegen zeer democratische prijzen bomen bestellen, in het kader van de actie '1 miljoen bomen voor Vlaanderen'. Hoopt u stiekem die miljoenste boom te planten, dan bent u eraan voor de moeite: dat doel werd begin oktober al bereikt. Maar er kunnen er nog wel een paar bij. In het kader van dezelfde campagne plant Pasar, de vrijetijdsorganisatie van het ACW, op zondag 6 november minstens 15.000 bomen. En organiseren ze wandelingen langs bosarme gebieden om de problematiek in de kijker te zetten. Erg leuk is de Bospas waarmee De Lijn het openbaar vervoer als groen transportmiddel wil promoten. Met de Bospas kun je tien ritten op tram of bus maken, waarna je hem gewoon in de grond stopt en zo nodig af en toe wat water geeft. Dankzij het zaadje dat in het papier verwerkt zit, groeit er binnen de kortste keren een flinke els. En de Groenrubriek van Knack Weekend besteedt volgende week (2 / 11) aandacht aan de Boomgaardenstichting, die onder andere ijvert voor het planten van waardevolle maar commercieel minder interessante fruitrassen op braakliggende gronden. Wie nog acties wil signaleren, vult ze hieronder maar aan. Dat is het leuke aan het internet. En er hoeft geen boom voor te sneuvelen. Maar kom binnenkort wel niet klagen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. (JH)