Met hogere temperaturen neemt ook de kans op misdrijven toe. Het Amerikaanse studiebureau Abt Associates berekende op basis van data van de FBI dat de maatschappelijke kosten daarvan voor de VS kunnen oplopen met 38 tot 115 miljard dollar.

Volgens de studie, die deze week verscheen in het Journal of Environmental Economics and Management, stijgt het aantal moorden met 2,2 procent, verkrachtingen met 3,1 procent en inbraken met 0,9 procent. Dat lijkt bescheiden, maar in absolute cijfers oogt het een pak indrukwekkender: 22.000 extra moorden, 180.000 verkrachtingen, 1,2 miljoen gevallen van ernstig geweld, 260.000 overvallen en 1,3 miljoen inbraken.

"Een toename van het aantal misdrijven met 1 tot 3 procent lijkt weinig", zegt Matthew Ranson, hoofdonderzoeker in de krant Los Angeles Times. "Maar voor de slachtoffers, overlevenden en politiediensten kan die last erg zwaar zijn."

Meer politie nodig

"De bredere context is dat de klimaatverandering onze levens zal veranderen op een manier die veel verder gaat dan de hoeveelheid water die we bijvoorbeeld voor landbouw kunnen gebruiken", zegt hij. "Nu hebben we ook redenen om aan te nemen dat het de sociale relaties in onze wijken zal veranderen, de tijd die we onze kinderen buiten laten spelen, en hoeveel we uitgeven aan ordehandhaving."

De studie besluit dat er heel wat meer politie nodig zal zijn om het groeiende aantal misdrijven binnen de perken te houden. Uit eerder onderzoek blijkt dat een groei van de politiemacht met 1 procent tot een afname van het aantal misdrijven met zo'n 0,3 procent leidt in het aantal gewapende misdrijven, en een daling van 0,2 procent in het aantal diefstallen.

Om het aantal misdrijven op het huidige peil te houden, zou de Amerikaanse politiemacht met 4 procent moeten groeien.(IPS/TE)

Met hogere temperaturen neemt ook de kans op misdrijven toe. Het Amerikaanse studiebureau Abt Associates berekende op basis van data van de FBI dat de maatschappelijke kosten daarvan voor de VS kunnen oplopen met 38 tot 115 miljard dollar.Volgens de studie, die deze week verscheen in het Journal of Environmental Economics and Management, stijgt het aantal moorden met 2,2 procent, verkrachtingen met 3,1 procent en inbraken met 0,9 procent. Dat lijkt bescheiden, maar in absolute cijfers oogt het een pak indrukwekkender: 22.000 extra moorden, 180.000 verkrachtingen, 1,2 miljoen gevallen van ernstig geweld, 260.000 overvallen en 1,3 miljoen inbraken."Een toename van het aantal misdrijven met 1 tot 3 procent lijkt weinig", zegt Matthew Ranson, hoofdonderzoeker in de krant Los Angeles Times. "Maar voor de slachtoffers, overlevenden en politiediensten kan die last erg zwaar zijn.""De bredere context is dat de klimaatverandering onze levens zal veranderen op een manier die veel verder gaat dan de hoeveelheid water die we bijvoorbeeld voor landbouw kunnen gebruiken", zegt hij. "Nu hebben we ook redenen om aan te nemen dat het de sociale relaties in onze wijken zal veranderen, de tijd die we onze kinderen buiten laten spelen, en hoeveel we uitgeven aan ordehandhaving."De studie besluit dat er heel wat meer politie nodig zal zijn om het groeiende aantal misdrijven binnen de perken te houden. Uit eerder onderzoek blijkt dat een groei van de politiemacht met 1 procent tot een afname van het aantal misdrijven met zo'n 0,3 procent leidt in het aantal gewapende misdrijven, en een daling van 0,2 procent in het aantal diefstallen.Om het aantal misdrijven op het huidige peil te houden, zou de Amerikaanse politiemacht met 4 procent moeten groeien.(IPS/TE)