Aangenaam en zonnig lenteweer in zicht

© Belga

Het blijft zaterdagmiddag op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden.

Het blijft zaterdagmiddag op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Er waait een matige, en langs de kust een vrij krachtige tot krachtige wind uit het westen tot het zuidwesten. De maxima schommelen van 14 graden aan zee en in de Ardennen, 18 graden in het binnenland tot 20 graden in de Limburgse Kempen.

Zaterdagavond en -nacht zijn er brede opklaringen. Minima: 5 tot 8 graden. Zondag wordt het droog met zonnige perioden. De wind waait zwak uit het zuiden. Maxima: 17 tot 20 graden. Aan de kust, waar de wind ’s middags uit zee waait, blijft het kwik bij zowat 14 graden steken.

Vooruitzichten voor maandag tot vrijdag: maandag en dinsdag wordt het aangenaam lenteweer met zonnige perioden. Vooral de regio ten zuiden van Samber en Maas maakt kans op een regen- of onweersbui. ’s Middags wordt het zowat 21 graden. Aan de kust wordt het koeler door wind vanuit zee.

Halverwege de week nemen de neerslagkansen toe, waarna de middagtemperatuur vanaf donderdag overal wat naar omlaaggaat. Vrijdag wordt het alweer overal droog met geregeld zon. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content