Volgens het Chinese meteorologische instituut kan de tyfoon de kust bereiken ergens "tussen zondagmorgen en zondagnamiddag". Afgelopen vrijdag werd aanvankelijk gedacht dat het noodweer vanaf zaterdagavond in het oosten van het land zou toeslaan.

Shanghai

Meer dan 200.000 inwoners die bedreigd worden door de storm werden al geëvacueerd. In de provincie Zhejiang werden meer dan 30.000 vissersboten teruggeroepen naar de haven. Miljoenen inwoners van Shanghai en de naburige kustprovincies Jiangsu en Zhejiang werden door de lokale autoriteiten opgeroepen om binnen te blijven. (Belga/EE)

Volgens het Chinese meteorologische instituut kan de tyfoon de kust bereiken ergens "tussen zondagmorgen en zondagnamiddag". Afgelopen vrijdag werd aanvankelijk gedacht dat het noodweer vanaf zaterdagavond in het oosten van het land zou toeslaan. Shanghai Meer dan 200.000 inwoners die bedreigd worden door de storm werden al geëvacueerd. In de provincie Zhejiang werden meer dan 30.000 vissersboten teruggeroepen naar de haven. Miljoenen inwoners van Shanghai en de naburige kustprovincies Jiangsu en Zhejiang werden door de lokale autoriteiten opgeroepen om binnen te blijven. (Belga/EE)