Bij noodweer op het Italiaanse eiland Sardinië zijn al zeker 18 doden gevallen. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Bij de doortocht van de cycloon Cleopatra zijn meerdere rivieren op Sardinië buiten hun oevers getreden. Straten en huizen stonden onder water en honderden mensen moesten worden geëvacueerd. De stroom viel op veel plaatsen uit en het verkeer werd ernstig verstoord.

Olbia

De Noord-Sardinische stad Olbia en omgeving zijn het zwaarst getroffen. Nabij Olbia kwamen drie gezinsleden om het leven bij de instorting van een brug. Verder kwamen ook een vrouw en haar dochter om, toen hun auto werd meegesleurd door het wassende water. Een groot deel van Olbia staat volledig blank.

"We kunnen het aantal doden nog niet bevestigen, maar er zijn zeker dodelijke slachtoffers en vermisten", aldus burgemeester Gianni Giovannelli van Olbia in gesprek met de publieke omroep Rai. "Onze stad is getroffen door een heuse waterbom van een weergaloze omvang."

Doden

Nabij Nuoro in Centraal-Sardinië stortte een brug in, toen er een politieauto overheen reed. Daarbij kwam één politieagent om het leven. De drie andere inzittenden werden bijtijds gered. Verder verdronk in de buurt van Nuoro ook een bejaarde vrouw in haar woning.

In het plaatsje Uras op het zuiden van het eiland verdronk een 64-jarige vrouw in haar huis. Haar man raakte zwaargewond. In dezelfde stad moesten honderden mensen de nacht doorbrengen in een sportzaal. (Belga/YD)

Bij noodweer op het Italiaanse eiland Sardinië zijn al zeker 18 doden gevallen. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica. Bij de doortocht van de cycloon Cleopatra zijn meerdere rivieren op Sardinië buiten hun oevers getreden. Straten en huizen stonden onder water en honderden mensen moesten worden geëvacueerd. De stroom viel op veel plaatsen uit en het verkeer werd ernstig verstoord.De Noord-Sardinische stad Olbia en omgeving zijn het zwaarst getroffen. Nabij Olbia kwamen drie gezinsleden om het leven bij de instorting van een brug. Verder kwamen ook een vrouw en haar dochter om, toen hun auto werd meegesleurd door het wassende water. Een groot deel van Olbia staat volledig blank."We kunnen het aantal doden nog niet bevestigen, maar er zijn zeker dodelijke slachtoffers en vermisten", aldus burgemeester Gianni Giovannelli van Olbia in gesprek met de publieke omroep Rai. "Onze stad is getroffen door een heuse waterbom van een weergaloze omvang."Nabij Nuoro in Centraal-Sardinië stortte een brug in, toen er een politieauto overheen reed. Daarbij kwam één politieagent om het leven. De drie andere inzittenden werden bijtijds gered. Verder verdronk in de buurt van Nuoro ook een bejaarde vrouw in haar woning.In het plaatsje Uras op het zuiden van het eiland verdronk een 64-jarige vrouw in haar huis. Haar man raakte zwaargewond. In dezelfde stad moesten honderden mensen de nacht doorbrengen in een sportzaal. (Belga/YD)