De finalisten van de Bird Photographer of the Year wedstrijd zijn bekend. Uit meer dan 22.000 prachtige foto's koos de jury de finalisten waarvan we alvast een voorproefje mogen tonen.
De huismus blijft een kwetsbare soort in Vlaanderen. Dat blijkt nog maar eens uit de eerste resultaten van het voorbije huismussentelweekend van Vogelbescherming Vlaanderen.
De huismus blijft een kwetsbare soort in Vlaanderen. Dat blijkt nog maar eens uit de eerste resultaten van het voorbije huismussentelweekend van Vogelbescherming Vlaanderen.
Van het ijskoude Antarctica tot de immens warme Mojave woestijn in de VS en van de buitenaards ogende Danakil Depression in Ehtiopië tot de grootste zoutvlakte ter wereld: dit zijn mooiste woestijnen in de wereld.
Viskwekerijen zijn een belangrijk onderdeel van het wereldwijde voedselsysteem. Maar de ongebreidelde groei van de aquacultuur is gevaarlijk voor zowel het milieu als onze gezondheid, blijkt uit een nieuwe studie van Stanford University.
Een expeditieteam onder leiding van de Belgische biologe Anne Laudisoit observeerde in Congo een tot dan toe onbekende populatie van dezevan de bedreigde oostelijke chimpansees.
De Afrikaanse savanneolifant en de bosolifant zijn geclassificeerd als 'bedreigd' en 'ernstig bedreig' in de rode lijst van bedreigde diersoorten van de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN).
Sinds een week staan 4 Belgische overheden tegenover 58.586 burgers op het klimaatproces in Brussel. De Nederlandse klimaatzaak werd in 2015 al beslecht - de overheid werd er veroordeeld wegens nalatigheid. Lopen we achter op de noorderburen?
Het debat over de impact van huiskatten op tuinvogels laait hoog op. Wetenschappers zoeken naar methodes om de 'vogelmoorden' te beperken zonder katteneigenaars de bomen in te jagen. Het is een moeizame queeste.
Een kleine portie zeewier per dag kan de methaanuitstoot van een koe sterk verminderen, blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek. Dat wil niet zeggen dat klimaatvriendelijk vlees voor morgen is.
Het snel nemen van maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan is op de lange duur de goedkoopste optie en zorgt ook voor het minste risico voor de economie.
De Universiteit Antwerpen zoekt enkele honderden vrijwilligers voor het nieuwe burgerwetenschapsproject Teek a Break. Deelnemers gaan in hun tuin op zoek naar teken, die voor analyse worden opgestuurd naar de universiteit.
Niet alleen in België, ook in de Nederlandse provincie Gelderland is de wolf terug van weggeweest. In dit filmpje wordt mooi uitgelegd hoe zijn komst de natuur ten goede komt.