Piloten én cabinepersoneel Brussels Airlines willen staken op 23, 24 en 25 juni

© belga

De kans is heel groot dat er volgende week drie dagen gestaakt wordt bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, op 23, 24 en 25 juni.

De vakbonden hadden woensdag een beslissing over een stakingsaanzegging door het cabinepersoneel – de stewards en stewardessen – nog met 24 uur uitgesteld, nadat de directie nog een nieuw voorstel op tafel had gelegd. Maar dat voorstel, dat volgens de vakbonden een premie inhield, kon hen niet overtuigen. ‘Het vliegend personeel heeft nooit geld gevraagd om hun problemen op te lossen, maar heeft structurele ingrepen gevraagd die de toekomst van het bedrijf en zijn werknemers veiligstellen’, klinkt het. 

Zowel bij de piloten als bij het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij heerst er ontevredenheid over de werkdruk. De gestegen vraag naar vliegreizen zet druk op de arbeidsorganisatie, luidt het. De piloten zijn daarnaast ook ontevreden dat de directie hun cafetariaplan, een budget voor extralegale voordelen, niet wil indexeren. 

Wat de piloten betreft, was er vrijdag nog een verzoeningsvergadering gepland. Maar ACLVB’er Roelandt betwijfelt dat die zal plaatsvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content