Personeel Brink’s gaat maandag weer aan de slag

Het personeel van de geldtransporteur heeft het protocolakkoord tussen de voorlopige bewindvoerders en de vakbonden aanvaard.

Het personeel van geldtransporteur Brink’s heeft zaterdag het protocolakkoord aanvaard dat de voorlopige bewindvoerders vrijdag met de vakbonden hadden bereikt. Het personeel gaat maandag weer aan de slag.

Bij Brink’s wordt al meer dan drie weken niet gewerkt nadat er eind oktober een staking uitbrak uit protest tegen de hervormingsvoorstellen van de directie.

Als reactie op die staking vroeg de directie het faillissement aan, maar dat werd verworpen door de Brusselse rechtbank van koophandel, die met Alain Zenner en Gerard Delvaux twee voorlopige bewindvoerders aanstelde.

Vrijdagavond bereikten zij een ontwerp van akkoord met de vakbonden bij Brink’s. Dat bepaalde dat het personeel aan de slag kan aan dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden dan voor het sociaal conflict losbarstte.

Het ontwerpakkoord werd zaterdag voorgelegd tijdens algemene vergaderingen in de vestigingen van het bedrijf in Wemmel, Gent, Hasselt en Strépy. De werknemers keurden het akkoord goed met 208 stemmen voor en 38 tegen. Niet alle personeelsleden namen aan de stemming deel.

Door de goedkeuring kan er vanaf maandagmorgen weer worden gewerkt bij Brink’s. Intussen gaan de voorlopige bewindvoerders op zoek naar een overnemer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content