Koen Meulenaere

Penalty’s

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Wie van op 11 meter afstand de bal niet in de hoek van een meer dan zeven meter breed doel kan schieten, die wordt beter volleyballer.

’t Is match en ’t zijn penalty’s. Ploeg A mag beginnen. De eerste knalt lompweg tegen de keeper van ploeg B aan. Ploeg B scoort, uiteraard, wie van op 11 meter afstand de bal niet in de hoek van een meer dan zeven meter breed doel kan schieten, die wordt beter volleyballer. Of beperkt zich tot scrabble. Rik Coppens: ‘Ik begrijp niet hoe je een penalty kunt missen. Ikzelf heb nooit een penalty gemist. Het schijnt dat Jean Nicolay er toch ooit een van mij zou gepakt hebben, maar zolang ik daar de beelden niet van zie, geloof ik het niet.’

Opgelet: de tweede van ploeg A wankelt nu naar de stip, straalt al niet te veel zelfvertrouwen meer uit. Pats, weer tegen de keeper van ploeg B. Wel, dan is het in het voetbal zo dat de keeper van ploeg B de grote held van de avond is. Krijgt meteen een verbeterd contract. En iedereen is vol begrip en medeleven voor de twee sukkelaars van ploeg A. Rare sport.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content