Peeters sluit incident-Lieten

© Belga

Volgens minister-president Kris Peeters heeft Lieten tekst en uitleg gegeven en zijn de zaken uitgeklaard.

Voor de Vlaamse regering is het incident rond de uitgelekte e-mail van viceminister-presidentminister Ingrid Lieten (SP.A) gesloten. Dat zei minister-president Kris Peeters (CD&V) vrijdag na de ministerraad.

Volgens Peeters heeft Lieten tekst en uitleg gegeven en zijn de zaken uitgeklaard. “Iedereen, ook mevrouw Lieten, blijft zich achter het Vlaamse regeerakkoord scharen en alle projecten, waaronder Vlaanderen in Actie (ViA) zijn opnieuw onderschreven en zullen worden uitgevoerd,” zei hij.

Beledigingen

Lieten herhaalde vrijdag dat de bewuste e-mail, waarin ze haar collega-ministers beledigde en kritiek uitte op ViA, paste in “een oefening om de interne communicatie kritisch aan te scherpen”. “Maar we zijn doorgeschoten in de kritiek en het is een karikatuur geworden”.

Ze zei dat ze de mail niet zelf opstelde, maar er wel de verantwoordelijkheid voor draagt. Wie de mail dan wel verstuurde, wilde Lieten niet kwijt. “Dat doet er ook niet toe. Maar het is in ieder geval niet de taal die ik normaal gebruik”.

Collega-minister Philippe Muyters (N-VA) en Vlaams parlementslid Carl Decaluwé (CD&V) uitten vrijdag twijfels over het verder functioneren van Lieten in de regering. “Iedereen moet zich vragen stellen bij zijn functioneren. Ik zal in ieder geval aan het gekwetste vertrouwen werken,” reageerde Lieten.

De e-mail geeft volgens Peeters overigens een onjuist beeld van de Vlaamse regering. “Het beeld alsof het in de Vlaamse regering zo’n kille bedoening is, strookt niet met de realiteit. Daarom dat de mail ook zo hard is aangekomen,” besloot hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content