‘Peeters laat met zijn voeten spelen’

© Belga

Volgens Vlaams fractieleider Van Rouveroij (Open VLD) blijft er door het intern geruzie voor de regering van Peeters geen tijd meer over voor “de structuurhervormingen waarop Vlaanderen zit te wachten”.

Net als de andere oppositiepartijen geeft ook Open VLD meerderheidspartij sp.a een veeg uit de pan voor haar houding in het Uplace-dossier. Volgens Vlaams fractieleider Sas Van Rouveroij geeft de sp.a al een hele tijd de indruk “half in de regering en half in de oppositie te zitten”. Maar ook Peeters heeft volgens Van Rouveroij boter op het hoofd. “Peeters laat met zijn voeten spelen”, klinkt het.

Van Rouveroij wijst op de ‘bochten’ die de sp.a gemaakt heeft in verschillende belangrijke dossiers. Zo was er de “U-bocht” in het dossier van de Lange Wapper en veranderde de sp.a het geweer van schouder in het dossier van de echtscheidingstaks.

“En deze week presteerde de sp.a het huzarenstukje opnieuw met de beslissing over Uplace: sp.a braakte gisteren haar kritiek uit en slikt die vandaag met uitgestreken gezicht terug in als dat nodig is om niet uit de regering te worden gezet”.

‘De regering Peeters sleept zich voort’

Volgens Van Rouveroij blijft er door het intern geruzie voor de regering van Peeters geen tijd meer over voor “de structuurhervormingen waarop Vlaanderen zit te wachten”. “Als ploegleider slaagt Peeters er niet in de sp.a in het gareel van een regeringsploeg te krijgen en te houden. Van een wervend project is al lang geen sprake meer. De regering-Peeters sleept zich voort”. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content