Peeters en Michel spraken met CD&V en MR over begroting

Coformateurs Charles Michel (MR) en Kris Peeters (CD&V) © BELGA

Coformateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) hebben bilaterale gesprekken met hun respectieve partijgenoten van eerst CD&V en nadien MR gehad.

Coformateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) hebben donderdag hun bilaterale gesprekken met de vertegenwoordigers van N-VA, MR, CD&V en Open VLD voortgezet. Op de agenda stonden ontmoetingen met hun respectieve partijgenoten van eerst CD&V en nadien MR.

Het uitgangspunt is dat de gesprekken over begroting gaan. Het lijkt echter niet uit te sluiten dat ook de pensioenen, sociale zekerheid en fiscaliteit daarbij aan bod komen.

De coformateurs schakelden een dag eerder, op woensdag, over op een andere onderhandelingsformule. Ze vergaderen niet langer plenair in het voorzitterschap van de Kamer, maar ontvangen de gesprekspartners bilateraal op een geheime locatie, ver weg van de camera’s.

Hoe lang Peeters en Michel op die manier hun gesprekken voortzetten, is nog onduidelijk, maar wellicht zal dat morgen/vrijdag wel nog steeds het geval zijn. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content