Peeters en Bourgeois starten consultatieronde voor Vlaamse regeringsvorming

Geert Bourgeois (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) © BELGA

De onderhandelaars van N-VA en CD&V starten met een consultatieronde met het oog op de vorming van een Vlaamse regering.

De Vlaamse onderhandelaars, onder leiding van Kris Peeters en Geert Bourgeois, zijn begonnen aan een twee dagen durende consultatie van onder meer vakbonden en werkgeversorganisaties. Opvallend is dat de werkgevers eerst aan de beurt komen én een kwartier meer spreektijd krijgen, maar daar moeten we niets achter zoeken, zegt Peeters. “Als de bonden er een halfuurtje bij willen, is dat geen probleem”, verzekert de leider van de CD&V-delegatie.

Vandaag en morgen ontvangen de onderhandelaars van CD&V en N-VA onder meer VOKA, Unizo, de drie grote vakbonden, de onderwijsnetten en de natuurverenigingen. Het is voorlopig de enige geplande consultatieronde, vanaf volgende week wordt er weer in de luwte onderhandeld in werkgroepen.

Geert Bourgeois, hoofdonderhandelaar voor N-VA, vindt deze tweedaagse belangrijk. “We spreken mensen van wat ik ‘het levende Vlaanderen’ noem”, zegt hij. “Natuurorganisaties, het onderwijs… We kennen hun memoranda, maar het is goed om te luisteren waar precies de klemtonen liggen.”

Ook volgens Bourgeois is het toeval dat de werkgevers een langere spreektijd krijgen. “Sommige gesprekken zullen misschien wat meer uitlopen”, denkt hij. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content