Pedofiele pater uitgewezen naar Canada

Eric Dejaeger, die door Canada wordt gezocht wegens seksueel misbruik van kinderen, is op een vliegtuig richting Montreal gezet.

Eric Dejaeger, de pedofiele pater die in Canada verdacht wordt van het seksueel misbruik van eskimokinderen, is woensdag het land uitgezet en overgedragen aan de Canadese overheid. Canada had om zijn uitlevering gevraagd.

Dejaeger misbruikte verschillende kinderen in Canada toen hij daar als missionaris werkte. In 1990 werd hij daarvoor veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan hij maar anderhalf jaar moest uitzitten.

In 1995 werden er nieuwe klachten tegen hem geuit. Daarop vluchtte Dejaeger het land uit en dook hij onder. Hij verbleef bij de paters Oblaten in Blanden, bij Leuven.

Illegaal Canada vroeg enkele maanden geleden aan België om Dejaeger uit te leveren. Maar omdat de pater de Belgische nationaliteit had, kwam het niet zover.

Maar enkele maanden geleden kwam aan het licht dat Dejaeger al jaren de Canadese nationaliteit heeft. Omdat hij dat verzweeg voor de Belgische overheid en geen aanvraag indiende voor de dubbele nationaliteit, verloor hij de Belgische nationaliteit.

Omdat bovendien zijn Canadees paspoort was verstreken, werd hij begin januari opgepakt omdat hij illegaal in België was. Hij werd opgesloten in een gesloten instelling voor vreemdelingen in Brugge in afwachting van zijn repatriëring.

Die is woensdag uitgevoerd, aldus de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Hij werd op een vliegtuig naar Montreal gezet, geëscorteerd door een politie-escorten en werd daar aan de lokale overheden overgedragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content