Paul de octopus voorspelt de winnaar

© Reuters

Duitsland zit in zak en as. Paul, de helderziende octopus, heeft een nederlaag voor Duitsland in de halve finale tegen Spanje voorspeld.

Paul, de helderziende octopus, heeft tot nog toe alle uitslagen van Duitsland, waaronder de winst tegen Engeland en Argentinië, tijdens dit WK juist voorspeld. Het beest wist zelfs te voorspellen dat Servië de Duitsers zou verslaan met 1-0 in de groepsfase.

De verzorgers van Paul in het Aquarium Sea Life in het Duitse Oberhausen stimuleren het dier om een voorspelling te doen door mosselen in twee glazen bekers te plaatsen. Op elke beker plakt de vlag van een land. De mossel die het eerst door Paul wordt gekozen wordt beschouwd als zijn pronostiek.

Spaanse mossel

Voor de match tussen Duitsland en Spanje ging Paul aanvankelijk af op de Spaanse mossel, maar ging vervolgens boven de Duitse beker zweven. Uiteindelijk koos hij toch voor de Europese kampioen.

Toch is er nog hoop voor Duitsland. In zijn carrière van helderziende heeft Paul het nog maar een keer bij het verkeerde eind gehad, namelijk bij de finale tussen Spanje en Duitsland in Euro 2008. De octopus voorspelde toen een zege voor Duitsland, maar het was Spanje die met de overwinning ging lopen met 1-0. De Duitse fans hopen nu dat het omgekeerde zal gebeuren.

Paella

Paul is ondertussen wereldbekend. Al wordt de bizarre, maar goedbedoelde gimmick niet door iedereen gesmaakt.

Na de voorspelling van de kwartfinale waarbij Paul Duitsland boven Argentinië verkoos, dreigden de Argentijnen ermee dat ze de octopus zouden doden en in een paella zouden verwerken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content