Patrick Janssens: ‘Dit tolereren we niet’

© belga

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens zal maatregelen nemen na de rellen van zaterdagnacht tussen Turken en Koerden.

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens zal maatregelen nemen na de rellen van zaterdagnacht tussen Turken en Koerden.

“Dit kan absoluut niet getolereerd worden. Wij kunnen niet toestaan dat mensen incidenten van andere plaatsen in de wereld in Antwerpen uitvechten,’ zegt Janssens aan de VRT.

Het Antwerpse stadsbestuur neemt daarom een aantal maatregelen om dergelijke rellen te vermijden. Janssens spreekt van meer politiepatrouilles, systematische identiteitscontroles in de probleembuurten en ook extra controles op wapenbezit.

Camerabeelden

Verder garandeert Janssens dat de beelden van de straatcamera’s zullen gebruikt worden om zoveel mogelijk daders verantwoordelijk te stellen voor de aangerichte schade en geweldplegingen tegen anderen en de politie. Hij roept ook iedereen die materiële schade heeft geleden op om zeker een proces-verbaal in te dienen.

“Het is altijd gevoelig in Antwerpen, gezien de internationale bevolking, als er elders in de wereld spanningen zijn, maar wij kunnen niet toestaan dat mensen de incidenten van het buitenland importeren in Antwerpen en daar hun oorlog uitvechten”, besluit Janssens.

Vlaams Belang in actie Het Vlaams Belang riep intussen al een spoedzitting bijeen. “We roepen de gemeenteraad bijeen omdat de situatie escaleert”, zegt Filip Dewinter. “Het gaat van kwaad naar erger, maar burgemeester Patrick Janssens durft niet kordaat in te grijpen. De politie is er niet genoeg zichtbaar aanwezig.”

Aangezien Vlaams Belang meer dan een derde van de Antwerpse gemeenteraadsleden vertegenwoordigt, moet de gemeenteraad na dat verzoek van Vlaams Belang binnen de vijf dagen bijeengeroepen worden. (VF/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content