Patrick Dewael wil alarmbelprocedure doen respecteren

© Belga

Als de alarmbel geluid wordt, “zal de procedure in gang worden gezet en ervoor zorgen dat het wetsvoorstel aan de regering wordt overgemaakt, die binnen de dertig dagen een standpunt moet innemen”, zegt Kamervoorzitter Patrick Dewael.

Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) zal de alarmbelprocedure doen respecteren als de Franstaligen die in gang zetten. Dat heeft hij donderdag gezegd op La Première (RTBF).

“Waarschijnlijk zullen de Vlaamse fracties de agendering vragen (van de wetsvoorstellen voor de splitsing van BHV, nvdr). De Franstalige partijen hebben proceduremiddelen tot hun beschikking, maar het is het Kamerreglement dat zal toegepast worden”, aldus Dewael.

Als de alarmbel geluid wordt, “zal de procedure in gang worden gezet en ervoor zorgen dat het wetsvoorstel aan de regering wordt overgemaakt, die binnen de dertig dagen een standpunt moet innemen”, zei Dewael. In Franstalige hoek was de voorbije dagen de vrees te horen dat de Vlaamse partijen de nietigverklaring van de alarmbelprocedure zouden eisen omdat de federale regering zich in de periode van lopende zaken bevindt.

Dewael zit er niet mee in dat vandaag in de Kamer zo’n commotie zal heersen als vorige week donderdag. “Ik zit voor en ik heb de vergadering van de Kamer in de hand”, verduidelijkt Dewael, nadat vorige week helemaal geen plenaire zitting plaatsvond.

Partner Content